Crowdfunding in Amersfoort Eemland

De ervaringen die we hebben opgebouwd met crowdfunding via onder andere ons accountantskantoor in Amersfoort Eemland zijn zeer positief. We zijn nu in staat om snel en succesvol crowdfunding platformen in te zetten om jouw project werkelijkheid te maken. Ook wanneer je al een klant van ons bent, delen we graag ons uitgebreide netwerk met je. Zo wordt je aanvraag zo snel mogelijk volgestort en kun je beginnen aan je project.

Wat zijn de voordelen?

Je hebt al binnen drie weken resultaat via onze goede administratie Amersfoort Eemland voor crowdfunding. Het is tegenwoordig erg moeilijk om als MKB via de bank een financiering te regelen. De gehele procedure kost erg veel tijd en kan je uiteindelijk geen goed resultaat opleveren. Dit is in tegenstelling tot de snelle investeringsmogelijkheden van crowdfunding. Het is mogelijk om al binnen drie weken de benodigde investering binnen te hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

Met crowdfunding geef je andere mensen de mogelijkheid om in jouw onderneming te investeren. Doordat er gewerkt wordt met de vraag en het aanbod van geld, kunnen mensen efficiënt worden samengebracht. Het OAMKB werkt samen met geldvoorelkaar.nl om jouw aanvraag het beste op de website te kunnen presenteren. De bezoekers hiervan beoordelen alle projecten en stoppen hun investeringen in de projecten die zij aantrekkelijk vinden. Dit zorgt ervoor dat je veel investeerders krijgt die je persoonlijk niet kent, maar wel jouw project tot een werkelijkheid kunnen maken.

Crowdfunding als marktonderzoek

Crowdfunding heeft nog een extra voordeel. Je kunt het namelijk gebruiken voor marktonderzoek. De beleggers investeren namelijk alleen maar in die bedrijven waar ze ook daadwerkelijk een toekomst in zien. Zo kun je gemakkelijk merken welke waardering jouw onderneming krijgt. Je kunt je aanvraag kosteloos plaatsen en daarmee zeer goed zien hoeveel mensen jij aantrekt.

Inzetten als marketingtool

Crowdfunding is zeer goed te gebruiken als een marketingtool met behulp van de juiste middelen, waarover jouw accountant in Amersfoort Eemland je kan adviseren. Je kunt namelijk incentives bieden, zoals een gegraveerde barkruk als bedankje voor de investering. Je bouwt hiermee gemakkelijk fans en een netwerk op. Begin met de mensen die dichtbij je staan, zoals familie en vrienden. Zij kunnen je advies geven over hoe je aanvraag overkomt en of ze zouden willen investeren. Spreek hierna je netwerk aan en laat de aanvraag aan je relaties zien. Zij kunnen dit zelf ook weer verder verspreiden. Maak hierna gebruik van social media, persoonlijk contact en e-mails om je aanvraag zo ver mogelijk te verspreiden. Je naamsbekendheid en draagvlak worden op deze manier steeds groter en als klant van OAMKB verspreiden we dit natuurlijk nog weer verder via ons eigen zeer uitgebreide netwerk.

Wij regelen het

Bij het OAMKB regelen we alles voor je. Wij verzamelen de juiste gegevens, schrijven een ijzersterke pitch voor je, dienen je aanvraag in en houden de voortgang voortdurend bij. Met een vast stappenplan weet jij meteen hoe we te werk gaan.

10 stappen voor een succesvolle crowdfunding

  1. Neem contact op met het OAMKB of stuur je plan en gegevens naar info@OAMKB.nl.
  2. We controleren je ondernemingsplan uitgebreid en beoordelen deze.
  3. Als het nodig is, passen we het plan aan en brengen we de financiële uitwerking in kaart.
  4. Je krijgt goede hulp van ons bij het uitbreiden van je netwerk en verspreiden van je aanvraag.
  5. Met een goede pitch haal je het meeste succes. Wij helpen je om deze op de beste manier te schrijven.
  6. Bij de investeringsaanvraag hoort een rentepercentage dat op de juiste manier moet worden afgestemd. We bereiden dit samen met je voor.
  7. Door onze uitgebreide kennis over alle mogelijke crowdfunding platformen, kunnen we je aanvraag de beste plaats geven.
  8. En dan is het tijd om je aanvraag in te dienen. Omdat we zo’n goede voorbereiding hebben gedaan, wordt deze altijd goedgekeurd.
  9. Het is onze ervaring dat de meeste aanvragen al binnen een paar dagen worden voldaan.
  10. Tot slot worden de contracten via het platform bij de investeerders opgemaakt en krijg je de investeringen op je bankrekening gestort.

Zijn er voorwaarden?

Jij kiest het rentepercentage en de looptijd waarvan het maximum zeven jaar is helemaal zelf. Gemiddeld ligt de opbrengst voor de investeerders tussen de zes en de tien procent. Dit is erg hoog, meer dan de meeste spaarrentes, en daarom aantrekkelijk. Investeerders spreiden hun geld meestal uit over meerdere projecten om hun kansen tot succes te vergroten.

Met welk soort project maak ik de meeste kans?

Iedereen kan een aanvraag indienen waarbij deze tot nu toe altijd onder de 1.000.000 euro zijn gebleven. Voor een ondernemer is het belangrijk te weten waar de kansen liggen en of het bedrag binnen een bepaalde looptijd kan worden afgelost. Met OAMKB weet je zeker of jouw project een succes kan worden.

Meerdere financieringsmogelijkheden

Je kunt financieringsmogelijkheden combineren. Dit heet ook wel stapelfinanciering. Hiermee lever je een deel zelf aan, krijg je een deel van de bank en probeer je een deel via crowdfunding binnen te halen. Hoewel dit meer mogelijkheden biedt, kost het wel meer tijd dan wanneer je alleen een crowdfunding aanvraag doet.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van crowdfunding voor jouw onderneming? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?